Myra

Åh, så länge det var sedan jag var på Globen Horse Show. På något sätt blir det så mysigt när man kommer tidigt och tittar på världsklass-hoppning av alla dess slag. Jag skrattar nästan varje gång hela globen säger "nej!" när någon häst river. Verkligen alla är engagerade och ärligt så är det svårt att låta bli.

Jag såg Twilight igår med Astrid också! Som jag längtat, men självklart var filmen bara okej jämfört med boken. Om det är någon som har missat på min blogg (omöjligt); LÄS DEN! Jag har precis börjat läsa tvåan nu.  Och jag har ju inga kategorier här, men om man börjar med nåt sånt borde "Om jag kunde drömma" verkligen få en egen. Snart kommer Linda inte ens läsa mina inlägg längre. Dom kommer drunkna i  mina hyllingar till Edward och klagomål om kärlek.

Första advent idag. Vi har bytt ut våran gamla advents"ljusstake" med mossa och småtomtar till fyra vanliga blockljus. Mamma har pyntat hela lägenheten också så att den knappt går att känna igen och ändå klagar hon på att vi inte har tillräckligt. Du ser henne säkert på IKEA imorgon, bärandes på ljus och julstjärnor av alla dess slag. Sen så har jag  skaffat mig en chokladkalender också. Det är en sak jag aldrig kommer växa ur. Det lovar jag.

Nu ska jag försöka jobba lite med engelskan och sedan komma i sängs så tidigt som möjligt. Ha en bra kväll!

"I don't wanna survive, I wanna live!" / Kaptenen, filmen Walle. Jag kom att tänka på den i lördags och den är så bra.

Vind

Herregud, jag ser nu att jag ännu inte skrivit i min otroligt välformulerande blogg att jag har läst ut ettan i twilight-serien; Om jag kunde drömma! Älskar, älskar, älskar, älskar, älskar, älskar, älskar. Läs, läs, läs, läs, läs, läs, läs. Seriöst. Jag och Astrid tänkte dra och titta på den i morgon. Ska bli så jävla kul. Jag har längtat ända sen tisdags ungefär.

Ännu en vecka slut. Känns som om det nyss var måndag morgon. Och så är det första advent på söndag. Hej och hå. Jag stör mig bara lite på människor som redan har tagit fram sina julstjärnor och ljusstakar och ställt dom i fönstrerna. Jag vet inte, det känns bara så opassande och faktiskt lite stötande att sätta ut dom så tidigt. Jul ska firas för att det är jul, inte för att höstens blommor håller på att torka i de gamla vaserna där hemma.

Nu ska jag gå tillbaka till KJSY@playahead och försöka vara lite social igen. Vi ska till globen på söndag, morgonen. Bara så ni vet.
Och ursäkta detta hastiga inlägg. Det kan varken se särskilt snyggt eller klokt ut, men jag har ingen kreativitet efter halv två.

Moln

Idag fick man ännu mer julkänsla. Nu har det ju äntligen kommit snö och mycket snö också (även fast alla försöker förstöra lyckan med pratet om att det kommer försvinna på torsdag). Vi bakade nämligen lussebullar på hemkunskapen. Jag och Fanny bakade ett helt gäng Svensson och gissa man kände sig glad när man åt dom.

En bieffekt av snön är ju självklart att alla blir som barn igen. Alla springer runt och kastar snöbollar och skrattar och mular varandra, vilket är mindre trevligt efter ett par gånger. Dessutom blir det inte lika mörkt ute med vitt på marken när man går hem från skolan. Jag tittade igenom mina tidigare inlägg då jag tyckte det var konstigt när det blev mörkt runt 9 på kvällen. Nu hinner man knappt gå från skolan vid halv fyra innan det bröjar skymma. Fast det är lite mysigt och särskilt nu när alla ljusslingor har börjat sättas upp. Det är ju 25:e idag och det betyder 5 dagar kvar till första december! Kan det verkligen stämma?

Nu ska jag gå och titta på top model och sen bär det off till ridningen. Hoppträning idag! Puss.

Isfläck

Min förmåga att snubbla till och ramla över en plan yta fördubblas varje gång det är halt. Särskilt när tempraturen bestämmer sig för att sjunka ex antal grader till rena rama iglo-kyla. Självklart var jag den enda som for i backen, men vad gör det? Nu är det vinter åtminstonde!

Jag och Frida hade ingenting för oss efter skolan idag, så vi gick och köpte lite godis och gick sedan runt om kring i Tullinge. Kanske det var för mötet i veckans skull, men både känner så himla starkt för Tullinge; alla gamla minnen från Solskensvägen, Tulingebergskolan, Stora lekparken, Handlarn. Vi gick i en timme ungefär och pratade minnen, om fackeltåg, bänkar och perversa lärare. Det var faktiskt jättemysigt tills vi kom till fotbollsplanen uppe på tullingeberg. Det visade sig att dom har rivit ner skiten! Fy fan, hela borgen och linbanan och allting! Jag kan bara hoppas för deras skull att det kommer komma något ännu bättre, för vi blev jävligt upprörda!

Jag träffade Sara också och hon fick mig att tänka på VÄNNER-dvd som jag skulle ha lämnat tillbaks till Linn för evigheter sen. Måste komma i håg att ge den snart....

Matte provet gick väl sådär, måste jag nog säga. Jag tyckte för min del att det var alldeles för lätt, som är en mer skrämmande tanke än om det skulle ha gått trögare. Jag har säkert svarat fel på varenda fråga. Fuck.

Nu tänkte jag gå och läsa lite mer i Om jag kunde drömma. Jag är ärligt talat beroende. Inte bra.
Nu är hon 17.17 också. Over and out, friends!

Asfalt

Idag snöade det igen. Kramsnö till och med. På vägen hem hade vi en minisnöbollsfajt faktiskt.

Matteprov i morgon. Nu har jag suttit i evigheter med näsan så långt ner i vår mattebok man kan komma och jag orkar faktiskt inte mer. Jag har lärt mig allt som går att lära sig och vi får hoppas att det stannar i huvudet ialla fall tills imorgon.

Idag kom det tre helt amazing gitarrspelare till vår klass och spelade. Typ lite 1500/1600-tal folkmelodi från sydamerika. Så coolt. Julia började till och med gråta. Stackarn.

Sen var det ju mötet med Björn på medborgarkontoret. Kära gamla Tullinge diskuterades och vi hoppas att dom snappar upp vår idé om ett fik. Det skulle vara mysigt.

Jag har läst ungefär 70 sidor i Om jag kunde drömma nu och jag måste erkänna mig själv besegrad och redo att gå med i bokens fanclub. Jag kan inte hjälpa det, jag älskar boken.

Nu ska jag gå och tvätta bort sminket och texten "analklåda" på handen, som Frida så moget tatuera in idag. Sleep tight!

"Linda med lila näsan, hette en helt vanlig tjej...." / Äjmis och Ellufs sång.

Vind

Hellu, måndag igen efter en ganska händelselös helg. Fan, har ingen inspiritation till någonting längre. Det är inte så att jag har gått och blivit emo och sitter och funderar på självmord, men jag har helt enkelt ingen inspiretasion (hur fan stavar man egentligen?). But i'm fine. Ibland måste man få lite torka på ett ställe för att det  ska regna på ett annat. Vilket jag verkligen inte hoppas det gör framöver. Äntligen har vi fått lite kyla (lite väl mycket till och med?) och frost, nu tycker jag att det kan förbli på det sättet ända fram till februari minst. Så, ja, jag tänker helt grymt skära bort Lindas måndags-nöje radikalt med att korta av mina forna lång-långa inlägg och helt enkelt sätta punkt för idag. Punkt.

Snö

Jag vet inte vad man kallar känslan man får när man ser årets första snö sakta trilla ner på marken, men den är inte fyskam i alla fall. Snart är det jul! Plötsligt blir jag väldigt stressad när jag tänker efter och inser att första advent är om 2 veckor. Vilket i sin tur betyder julafton om 6 och en halv vecka. Jizes, typ. Det var ju sommarlov nyss. Vart tog hösten vägen?

Banan

Usch, jag hatar att gråta i skolan men idag kunde jag inte hjälpa det. Vi sitter där i klassrum 302 mitt i en SO-lektion i USA och gissa vem som kommer innanför dörren? DAAAAAAAANIEL! Han var i Stockholm över helgen sa han. Jag blev helt chockad och började störtböla. Jag kunde inte hjälpa det, glädjetårarna bara kom störtande. Daniel med sin härliga skånska och sitt härliga leende. Kanske verkar patetiskt att sakna en lärare så mycket, men det har jag faktiskt! Vi har fan haft honom sen femman! Hela nästa lektion i NO fick jag sitta och kämpa med gråten när jag tänkte på gamla minnen och hörde inte ett skvatt på mässandet om mekaniskt arbete. Jag längtar faktiskt till julkonserten.

Idag drickte jag också årets första julmust! Exakt 15:09 (Frida och jag tycker det är väldigt viktigt att dokumentera sånt) tog vi första klunken och damn it, vad det kändes härligt. Nu är det jul!

Vi såg trailern till Twilight idag också. Massa människor i skolan pratade om den idag och om när dom skulle gå och se den (premiär 21/11). Sen såg jag och Frida trailern. Det är ju fan Cedric från Harry Potter som spelar huvudpersonen och Volchok från OC som spelar bad-vampyren! Vi gick genast till datan för att se trailern igen och gissa vad jag hittar i mitt rum? Boken Om jag kunde drömma! Fett att jag ska läsa den, det verkar verkligen som en fem-jordgubbs-kind-a-bok.

Nu ska jag ta mig i kragen och försöka hitta på något vettigt. Kanske jobba lite matte som Frida egentligen kom hit för att göra. Haha, vem försöker jag lura egentligen? Sitter väl antagligen kvar här tills jag knatar hem till Danne & Malin. Det var ett bra tag sen nu. Ciao!

"We don't swim in your toilet, so don't pee in our pool." /
Joey, V.Ä.N.N.E.R


Vattenpöl

Ibland känner man att man bara vill släppa ut allting. Bara lätta på trycket och skrika ut vad man känner just då. Skratt är en bra sak. Släppa kontrollen är en annan. Mina skor är trasiga. Jag vet att det inte ser så bra ut att gå runt med gamla tygskor som sulan har lossnat på, men dom är så otroligt sköna. Ja, om det inte regnar förstås. Idag regnade det. Självklart blev jag dygsur om fötterna så fort jag gick utanför ytterdörren. Tur att jag inte blir förkyld så lätt. Jag fick undvika alla vattenpölar, alla blöta löv, bara gå på den högsta asfalten jag kunde hitta. Men så när jag gick hem tänkte jag; Vad spelar det egentligen någon roll om jag kommer hem lite blöt om fötterna? Jag bestämde mig för att släppa lite på kontrollen och hoppade i närmasta vattenpöl. Det kändes så härligt. Så härligt. Så måste man få göra någon gång faktiskt. Faktiskt.

Apråpå kontroll har jag fått andra delen i självförsvar-teknik. Praktiska övningarna på detta moment, strypningar, var inte av den roligaste sorten om man säger så, men man lär sig ju! Försök inte slå mig eller strypa mig, bakifrån eller framifrån, för jag vet tricksen. The good ones. Ha.

Nu ska jag snart äta lite pannkakor som Sofie gjort. Längta lite till till ridningen, för det gör jag. Ha en trevlig afton.


Lönn

Helst av allt skulle jag bara vilja sätta på Kung Fu Panda och bara dega hela kvällen, men självklart har man franska förhör i morgon och hk-prov på tisdag. Lite sent att sätta i gång att plugga kanske men inte om man heter Elin 'Snorungen' Gustavsson, det kan jag lova. 
I veckan tänker man; Äh, jag tar det i helgen när jag har sovit ut, och på fredagen tänker man; Äh, jag tar det i helgen när jag har fått ätit den dära goda middagen, och på lördagen tänker man; Äh, jag tar det imorgon för nu, lets face it, är jag inte hemma, och nu på söndagen tänker man; Äh, jag tar det ikväll då jag mår lite bättre, och nu på söndagskvällen går man och undrar varför man har gått och skjutit på det. Blir läxorna bättre gjorda? Nej. Känns det bättre för samvetet? Nej. Nu har jag dessutom slösat yttligare minuter på det här inlägget, men mina fingrar rör sig helt enkelt mycket hellre till tangentbordet och kakburken och telefonen och gitarren än till franskaböckerna.

Imorgon kommer pappa hem från Finland. Hoppas han har köpt Jenkki. Då blir både jag och Frida glada.

"Inga är så tomma som de som är fulla av sig själva." / Från Farmors tavla, som har massor av inspirerande ordspråk.

Is

Är det jag som är seg eller är det alla andra som är tidiga? Överallt på allas bloggar står det om all julmust som peronerna i fråga har druckit och julbak hit och dit och önskelistor till och med. Det är den 6 november för crying out loud, om man ska börja fira redan nu tar ju allt roligt slut? Jag brukar alltid börja dekorera och baka och skriva önskelistor och äta lussebullar och åka till IKEA runt 1 advent. Dock måste jag kanske tilägga att jag längtar ihjäl mig. Det är så mysigt på julen och jag blev nästan lite tårögd när jag gick hemifrån i morse och såg frost i gräset.
När är första advent förresten? Första helgen i december? Hm, får kolla upp det.

Lärt  mig att slåss på riktigt har jag gjort idag också. Händerna var helt röda efter tre slag, men tusan att jag gav upp! Astrid började sjunga Rocky-låten, Nico pratade om att döda djur och Linda skrattade. Klart man blev taggad. ARGH.

Nu ska jag försöka komma i säng lite tidigare. Städa (yeah right) och duscha på en halvtimme. Det låter rimligt... Over and out.


Koda

Åh, Obama vann! Shit, jag ska inte säga att jag blev mer rörd än Frida, men när han ropade ut "Yes, we can" blev jag så glad. Det har jag levt på hela dagen. Fan, vad härligt.

Är det inte konstigt när ens saker bara försvinner puts väck? Jag kan säga att jag är ordentligt trött på det nu. Först mina  nycklar, sedan mitt halsband och nu mina mjukisbyxor. Dom är borta. Det är jättefrusterande, för när man behöver dom, behöver man dom verkligen. Om ni ser nåt av mina försvunna ting kan ni väl höra av er. Skyrra.

Ni kan nu nå mig och Frida på blip.se som love_horzez_576. Jag vet, vi är coola. Peace out.

Jästsvamp

Gaaaaaaaaaaah! Jag blir så irriterad på mig själv. Fastän jag har anteckningar som en genväg i mobilen kommer jag aldrig att skriva ner mina visa tankar. Någonting jättebra skulle komma här. Jag vet att jag har sagt det förut. Jansson sa så många roliga saker att jag ramlade av stolen. Av någon andledning har jag helt enkelt begåvats med det sämsta minne gud kunde hitta. Lokalsinnet är okej, men minnet? Icke.
Jag kan lika gärna bara gå och lägga mig.


Alm

Nu tycker jag att jag har vart duktig. Jag har köpt ett par vinterkängor, eller mamma bjöd på dom (och en fika), utan att ha hunnit köpt en kappa. Bra på skofronten, men det är så typiskt min otur; Jag hittade en grå kappa på h&m i Paris och tänkte att den skulle vara lite billigare hemma. Nu får man leta överallt i hela Stockholm och allt man hittar är en likadan i beige, strl 42. Jag vill inte ha en beige, strl 42, men jag hittar ingen annan modell som jag vill ha. Fuck typ. Att man ska vara så snål hela tiden. Jag ska inte negga, men det är så frustrerande!

"Yesterday is history, tomorrow is mistory, but today is a gift, and that's why they call it present." / Master Oogway i Kung Fu Panda. Han är nog världens smidigaste sköldpadda.


solstråle

"Oui, âllo, c'est Elin!"
Så svarar jag nu för tiden i min gamla w580i-mobil. Bara så ni vet.

Med mina ringa kunskaper i franska klarade jag, syster och far oss rätt bra. Vi upptäckte rätt snabbt att man kunde göra sig förstådd av handgester och orden "bonjour" samt "merci". När det gick längre än så såg vi bara ut som frågetecken och växlade snabbt över till halvdan engelska. Dock lyckades jag ändå beställa kaffe på starbucks åt oss alla. Typ "Bonjour! Deux chai-latte et une caffe latte. Merci!"

Paris är precis som det beskrivs på Råttatojj (Pardon, vet inte hur det stavas). Gamla gulliga byggnader blandade med nya. Shopping på Champs-Elysées och långa promenader runt Bastille och över Saine. Vi hann med att besöka både Eiffeltornet, Triumfbågen och Notre-Dame. Jag åt både risotto och fransk löksoppa. Jag har miljoner sparade tunnelbane-biljetter från de få dagar vi var där (jag kan varenda stations namn på hela gula linjen!) och självklart såg jag den perfekta franska drömprinsen.
 
Haha, bara på skojs skull började vi räkna antal personer som bar eller åt på baugetter under en kväll när vi bara gick runt. Hur många räknade vi till på tre timmar tror ni? 28 personer! Nej, det är ingen myt, det fanns verkligen baugettestånd utmed varje kvarter. Goda är dom också. Det är dom verkligen.

Jag längtar redan tillbaka, men som jag sa till staden innan vi gick på planet hem till kalla Sverige; "À bientôt!"


RSS 2.0