Måne

Hur jävla piss man än mår när man kommer till Kajsa i Grödinge kan man inte låta bli att le när man åker därifrån med dagen i minne. Här krävs varken hypnotisering eller skumma tabletter; hon är officiellt mitt lyckopiller!

Murgröna

Nu sitter jag här, med magen så full av julmust och choklad att jag nästan spricker. Julen har vart så mysig i år och det är jag glad över, även fast jag inte lyckades få den där riktigt härliga jul-jul-känslan. Det var så mycket lättare förr när man visste att tomten garanterat skulle dyka upp om kvällen och att man inte skulle behöva bli tvingad till att äta sill (usch).

Försökte mig på ett försök i fredags att uppskatta mellandagsrean för dess låga priser, men lyckades inte helt. Hysterin och trängseln är så jobbig att den nästan uppväger dom. Ändå åker jag och Frida till stan för att bränna mina presentkort på tisdag. Hoppas att vi överlever.

Idag har jag haft en riktig hemma-sittar-dag med pappa. När jag vaknade runt halv 2 hade han vart iväg och köpt en sån här blue-ray-mojäng och den har redan fått visa 3 filmer. Hancock, Nu är det jul igen 3 & The dark knight. Den sistnämnda var en riktig nagel-bitare. Nu känner jag mig utvilad och redo för vårterminen i skolan. Nästan i alla fall.

"Wasn't it you who said that life was like a plastic cup, to be used and then disposed off?" / The Kooks's "See the sun", en bunt genier allihop.


Kal mark

Dan före doppardan...
Vafan är det för ordspråk egentligen? Ingen sitter väl på fullt allvar och doppar järn i vatten på julafton längre? Eller är det bara jag som är traditionsblind?

Vad brukar ni ha för jultraditioner? En sak som vi alltid gör är julgodis. Alltid såna hära vit-chokladpluttar med krossade polkagrisar i (kanske dags att ge dom ett namn?) och mozartkulor (sofies recpet, inte från blondinbella). Sen så äter vi alltid gröt till frukost, med Madeln i, såklart. Och så pappa, med sin årliga december23th-skinkmacka. Alltid när han har gjort iordning julskinkan (pappa övertygade mig om att grisens bakdel var lycklig när den var i livet, men jag trodde inte honom riktigt) så firar han det med en smörgås. Julvört 4ever är hans motto. Sen så har vi ju den hemska julmusiken som åker på varje år. Christer Sjögren och Carola är plågsamt för öronen ska ni veta, men ändå kan jag inte låta bli att le när dom sjunger "Stilla natt" & "Gloria". Julkänsla i högsta grad. Och till sist har vi ju presentwrapingmomentet som alltid spenderas på golvet. Jag vet inte varför, det känns bara bra.

Jag tycker det är mysigt med traditioner. Det känns så bekant, i sån stor kontrast till allt som ständigt förvånar mig. Kanske är meningen med traditioner inte vad man gör, utan själva känslan. Det där mysiga just, känslan av att "Nu är det jul igen" och känslan att ha familjen med sig, känslan av förväntning och glädje.
Egentligen är den 24 december precis som alla andra dagar på året. Det är våra traditioner som gör den speciell.

Nu ska jag försöka slå in de sista klapparna, städa (shit, jag har verkligen skjutit på det) och sedan gå och lägga mig tidigt ikväll. Jag kommer antagligen ligga vaken jättelänge innan jag somnar. Precis som jag alltid har gjort.


Ål

Min chokladkalender håller på att ta slut, men jag antar att det hör till.

Jag tror att jag äntligen har lyckats få lite julkänsla. Alla klappar är idag inhandlade och till och med julgranen är på plats i mammas lilla vardagsrum, grön och pyntad. Självklart var hon tvungen att sätta på Peter Bögback och tända lite för många ljus samtidigt, men det var ändå trevligt. Det kändes juligt.

Och apropå granarna, tänkte jag på en sak i bilen på väg hem (Ni vet när man svävar emellan vaket och ovaket tillstånd, när det är kö på motorvägen och man håller en julmust i näven). I Sverige är det ju väldigt vanligt att man köper en julgran till jul, låter den vissna, slänger ut den på baksidan, och låter den ligga där tills maj då man slänger den på majbrasan. Jag kom att tänka på hur otroligt onödigt det är, ur en miljövänlig synvikel alltså. Att man hugger ner extra syretillskott och bränner det sedan rakt ut i luften utan att ta vara på energin. Jag uppmuntar däför alla nu att lägga sina granar på komposten när det blir tjugondaknut. Då kommer det i alla fall nåt gott ur granarnas lidande. (Förlåt Emma, jag var tvungen!)

I morgon bär det av Jansson, i ridbyxor och allt, och sedan till stallet för terminens sista ridlektion. Ha en fortsatt bäst 4e adventskväll!

Vass

En gåta. Du har två mynt som tillsammans är värda 15 kronor. Ett av mynten är inte en 5-krona. Vilka är de två mynten? Klura på den ni!


Fågel

Jullov, äntligen. Har typ bara legat på soffan och läst idag (Jag har läst ut Ljudet av ditt hjärta!), har försökt att ta igen hela höstens förlorade sov-timmar utan större framgång. Jag känner mig tröttare och hängigare än någonsin. Dessutom jäkligt rastlös. Jag känner att jag måste ut. Vet inte riktigt vad jag ska hitta på. Orkar inte ringa någon. Den ända trösten är väl nu en portion lasange som väntar på mig ute i köket. Jag har inte kunnat äta på hela dagen ju.

Varför? Jo, folktandvården i Tullinge fick ett rätt kort besök av mig i morse vid 9-snåret (typiskt att man inte får sova ut på jullovets första morgon..) och jag gick därifrån med två tänder mindre i munnen. Låter fräsht och det var det inte heller. Det gjorde i alla fall inte ont, bara bedövningarna (4 stycken i halva munnen. Dom har precis släppt så jag kan prata normalt igen.) stack till lite. Tack Astrid för stöd tidigare idag!

I morgon bär det av till stan för julshopping. Har bara köpt en enda julklapp i år, så jag är lite nervös inför morgondagen. Hoppas jag hittar till alla som jag ska köpa till. Och så får vi väl hoppas på att snön börjar trilla igen. Det skulle vara rätt trevligt nu när det är så mörkt att jag inte ens knappt kan urskilja skogen utanför fönstret.

Då får ni ursäkta, så ska jag äntligen få slut på knorrningarna i magen. Buhu, vad jag längtar till Kalle Anka och rödbetssallad!


Krukväxt

Känner ni igen känslan när man sträcker sig upp till matskåpet i köket och fumlar med handen för att hitta knäckebröd, men i stället hittar ett paket himmelska cheerios?

Nu är det bara en natt kvar, sen är det avlutning, betygutdelning och JULLOV! Skönt att terminen är slut, det har nog vart den stressigaste hittils. So-provet gick ganska bra i alla fall för intresserade (handuppräckning?) även fast det inte var mitt bästa om man säger så. Och så fick man reda på att man har vg i engelska. Och att man har influenser av det amerikanska språket även fast man envisas med brittiskan.

Och så blev jag jätteglad i går när pappa kom hem och sa lite småstolt sådär att han hade köpt tre filmer. Och så visade det sig att två av dom var nu är det jul igen 1&2. Riktigt läskigt, för vi hade pratat om dom i skolan och jag sa att jag skulle titta på dom innan julafton.

Och alla fans, om ni vill göra mig glad i jul ger ni mig björn gustafssons dvd ett livsverk i jukklapp. Då slipper jag sitta hängandes framför datan och youtube. Bara som en vink.

Sen kan man ju passa på att berätta att jag blir jättevis när jag är trött. Det var idag på no-lektionen när vi satt och studera ett manligt könsorgan när Nico plötsligt frågar vad meningen med livet är. Då svarar jag ganska frånvarande "Jag tror det handlar om att spendera det så bra som möjligt eftersom döden är rätt oundviklig." Fast jag tror inte att han tog det så seriöst eftersom jag i nästa ögonblick började skratta och skrek till astrid "Den satt HÅRT!"

Nu ska jag inte gå och lägga mig på ett tag eftersom vi har sovmorgon i morgon. Typ första på hela terminen. Kram på er!

Uggla

We don't need no education... Allt detta pluggande! Jag blir galen över latituder och meridianer och Boston hit och New Orleans dit, miljöförstöring och semestersiffror... Gaaah, jag vill bara sova!

Bark

Vi gick runt rätt länge i stan, nästan hela Drottninggatan fram och tillbaka, till Sandys för lunch & Jordgubbsskvaller, vidare till espresso-house för en chai-latte, till Kungsträdgården för en fika mitt bland alla smått irreterade skridskoåkare (och fotografer!), vidare till NK och Urban Outf. för snack om praoplatser (Jag blev "antagen" Urban! Jag ska lämna in mitt cv till Weekday också, som består av vad? "Jag har delat ut ballonger på Babyland") och till lite julklappshandling på Åhlens, där ag hittade en smått ironisk present till ni vet vem (eller kanske inte, men jag får inte säga) och sedan bar det iväg till tåget, som aldrig har sett så roligt ut. Jag och Linda satt och skratta ända från Centralen till Tumba åt våran egna bästa humor.
 
Det blir så härligt när man kommer hem från en sjuhöjdars rolig dan på stan. Rosig om kinderna och slut med batteriet på mobilen. Man känner sig glad helt enkelt. Lite Kung Fu Panda på det så lyser jag som solen. (Vart har den tagit vägen förresten?) Ooover and out friends. Typ.

Tall

Lalalalalalaaaa, jag har fått tredje boken nu, Ljudet av ditt hjärta! Jag hann läsa nästan hela första kapitlet innan jag helt tuppade av i soffan runt halv fyra. Vaknade nyss. Men det tycker jag är rättvist. Vi har ju haft så jävla tidiga mornar dom senste dagarna. Samlas på skolans parkering (håll i hatten) kvart i 6 på morgonen har vi blivit tvungna till, både i går och idag. Idag hade vi tre lucia-tåg på hela dagen. Vi diskuterade lite om jordgubb och vaniljglass, och hur söta dom är tillsammans. Jag är nu också officiellt en mandarin-skurk. Och så har jag träffat Nisse the Misse.
Inte konstigt att man är trött va?

Imorgon bär det nog av till sthlm med lindis, äjmi och frida. Och jag har inga pengar till julklappar ens. Såklart ska jag vänta med att köpa dom tills helgen innan julafton, då att barnbidraget kommer. Men jag känner ingen stress faktiskt. Ingen julstress, ingen jag-måste-hitta-kläder-till-julafton-och-nyår-stress, ingenting. Jag är som sagt helt lugn. Det har nog mina vänner på min walkman-spellista hjälpt mig med. Tack kookis.

Och på söndag ska jag hem till farmor och baka pepparkakshus, precis som när man var liten. Gud va kul det ska bli. Då kanske jag får lite julkänsla tillslut.

Och så är det bara 8 månader kvar tills jag fyller år och kan gå och se Twilight lagligt.

"Allt blir bättre med en matsked glädje!" / Våran step-in dirigent, Elisabeth.

Stig

Min pappa kan verkligen vara rolig ibland. Jätteironisk. Som idag när vi stod på Söder och väntade på tåget. Vi såg en kille i tio-åldern eller nåt. Han spottade på tåget när det kom. Då far det plötsligt ut ur pappa "Ouf, jäklar vad cool han är. Jag önskar att jag var så ball!". Jag skrattade lite för mig själv och tänkte att han faktiskt såg ganska mesig ut, killen, med rätt så förstora baggy-byxor och en slöjd-gjord brödbricka i näven.

Nej, jag dog inte hos tandläkaren, hemska rälsen behöver jag inte tänka på förren 27 januari. Och jag skulle hälsa från Kaj, Astrid!

"Jag såg ut som en brat hög på gräs som inte hade koll på modet.." / Frida


Igel

Herrejävlar, jag ska till tandläkarn imorgon! Tandsställningarna i mina mardrömma blir bara större och större och i natt kommer dom nog att äta upp mig. Och att Frida säger att det inte ska göra ont samtidigt som jag ser att hon håller kors med fingrarna till Linda under bordet gör inte saken bättre. Det här kommer inte bli trevligt alltså. Den ända tänkbara trösten är väl att min tandläkare är Kaj, samma som astrids, och hon säger att han är bra. Får man hoppas ialla fall. Och jag kommer ju missa lite svenska imorgon också. Det blir bra. Nej, nej, nej, jag kommer dö!


Ekorre

Exakt 02.18 inatt läste jag klart När jag hör din röst. Sån jävla tur att den slutade relativt lyckligt, annars skulle jag fortfarande sitta och gråta. Nu får jag bara vänta på att Astrid ska läsa klart 3an så får jag den sen.

Igår så var jag hoss Linn. Med hela gänget. Solskensvägen-gänget. Åh, så länge sedan det var. Det var precis som när man var liten; Alla kommer och är jätteglada över att se varandra. När man sen ska gå så kände man sig som fem år igen. Typ "Vi måste gå nu om vi ska hinna med sista bussen, Elin." "Jag tänker inte gå! Jag vill stanna!". Hihi.

Sen så är det ju Luciakonsert idag också. Lite roligt ska det väl bli. Själva konserten är ju alltid lite mysig, men 3-timmar repetition? Nja. Jag provade mitt lucia-linne från förra året och gissa vad jag upptäcker? Lucia-linnet är ca 5 cm för kort! Har jag växt eller har jag växt? Jag blev jätteglad tills Emanuel kom och sa att det var vad han hade växt på tre månader.

Nu kom jag på att jag inte har öppnat min chokladkalender än idag. Yum. Ciao!


Karl-Johan

4 december idag. 20 dagar kvar till jul. Jag ska inte trötta ut er med nedräkningar, men jag kan inte låta bli. Jag tycker nästan det går för fort nu. Läskigt fort faktiskt. Genast när jag vaknar på morgonen dröjer det inte länge tills jag är hemma igen vid fyra-snåret.

Nu när det börjar dra i hop sig till lucia också (första konserten för alla klasserna är på söndag redan!) känns det bara som om man väntar på den där vanliga julstressen, allt häktande och fläktande inför de få dagar runt den 24e. Men den kommer inte. Jag kan inte hjälpa att bara känna mig trött och avslappnad faktiskt. Egentligen behöver inte julafton vara så himla speciell, bara kalle anka och familjen finns med.

Vi fick reda på lite betyg idag också. I franska ligger man tydligen på vg+ nivå (vilket skrämmer mig lite, eftersom jag egentligen inte vill ha ett högre betyg än vg. Då är det mycket lättare att man sjunker istället för förbättrar nästa termin) och på bilden fick jag och Frida yttligare ett vg för vårat smått oseriösa cd-fodral. "Darini - All you want for christmas is me". Killer seller, 4 shore.

Och sen så har jag tappat bort mitt busskort. Typiskt när man hittar sina nycklar igen (ja, jag har hittat dom! Det var någon vänlig själ som till slut hade lämnat in dom till Susanne efter typ tre månader. Nu har jag dock separerat mina skåpnycklar från mina övriga och satt ett litet band på dom så dom inte ska försvinna så lätt. Blev riktigt tjäckt om jag får säga det själv) att något annat försvinner. Det ska väl vara någon sorts ironi kan jag tänka mig.
Jag och Linda gick därför till polisen efter skolan. Kan verka lite drastiskt, men Angelica hade tydligen fått ett nytt när hon gick dit. Skolan erbjöd ju förstås ingen ersättning för mitt kära busskort, så vi tänkte gå och tigga lite av polisen. Vi fick sitta och vänta så länge att Linda nästan åt upp mig av hunger. Hon skrev då en lapp att lämna till polisen som kom precis när hon satte pennan på pappret. Sjävklart var även polisen för snål att ge mig ett busskort och till Flemingsberg tänkte jag defenetivt inte åka. Vi blev då lite smått upproriska och det hela slutade med att Linda gjorde brevet till ett flygplan, skickade det upp och iväg i luften och drog med sig mig ut, springandes. Inte misstänkt alls. Och sen stötte vi på världens skummaste människa när vi flydde. "Sakta ner farten så ni inte ramlar. Ni kan bli gravida!". Aj, så ont i magen jag fick av allt skratt. AJ.

Imorgon har vi då genrep inför söndag och engelska-redovisning som jag tänkte jobba lite med nu. Och så måste jag passa på att tipsa om att Kenza har startat sin julklapps-kalender nu för dom som har missat det.

"Jag tycker det är coolt. Läckert. Skithäftigt. Asballt." / Fredrik, lärare i matte, efter att ha förklarat att 3 4e-delar var lika mycket värda som 6 8-delar.


Igelkott

Ibland får man bara för sig att go helt bananas, att göra någonting oväntat, helt impulsivt. Det hade hunnit bli kolsvart innan vi ens slutade våran oändligt långa so-lektion och när vi var på väg nerför backen får jag och linda den något briljanta ideen att gå igenom skogen hem, för att spara tid och just för att vi hade lite tråkigt. Det var ju lite läskigt också, helt mörkt och det ända ljus vi hade med oss var våra mobiler som inte hjälpte ett dugg. Trots lera, tappade vantar och otaliga omkulltrillningar så kände vi nog oss ganska nöjda när vi kom ut på vägen igen. Fast Lindas skor hade blivit rejält smutsiga. Stackarn.

Mörkret förvirrar mig. Jag vet inte ens när jag ska gå till skolan längre för att det fortfarande är mörkt  vid halv 8 och skolan är så läskig när det är mörkt ute. Särkilt när man är på väg upp från receptionen i trapporna och det är helt dödstyst. Man hör sina egna andetag till och med. Nej, jag blir inte anfådd över att gå upp några trappor, men det stämmer att jag måste börja träna upp min kondis igen. Jag ska nog fråga Nora om hon vill springa på söndag.

Nu sitter jag här och lyssnar på världens härligaste låt, "Belly Love". Jag kan den på gitarr. Hihi. Angelica har sagt att om vi hittar någon Kooks-konsert som vi vill gå på kan hon försöka fixa så vi får biljetterna billigare. Hennes pappa jobbar med nåt sånt. Go ahead, feel jealous. Om det är någon som vet någon liten mindre spelning där man kanske till och med kan få träffa dom, säg gärna till!

Nu ska jag gå och duscha och läsa lite i När jag hör din röst kanske. Skön dag i morgon ialla fall. Typ tre lektioner. Looking foreword 2 it. Sleep tight friends.

RSS 2.0