weeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!

jag är glad. jag är så in i helsike få-åka-buss-med-ac-glad. herregud vad jag är glad. och här gick jag och trodde att jag aldrig skulle få uppleva sådan här gladhet.
"är du glad idag elin?"
"ja, det är jag sannerligen."
oj oj oj vad jag är glad. tack för att jag fick lite gladhet idag. tack, det behövde jag. jag och min cykel. jag är glad!


äpple

eller heter det äppel månne?

så har man varit i göteborg, hos kusiner & morbror & hela faderittan, vart på liseberg, spelat badminton, knarkat the kooks och stigit upp i ottan. ha ha, ganska skönt att vara hemma egentligen. hem till sängen och gitarren!

eftersom jag inte haft någon dator, har mobilen funkat som en blogg.
en sak som jag skrev ner var att min sjuåriga kusin har två pojkvänner. två. och hon visade dom på hennes klassfoto. självklart dom snyggaste i klassen. och ja, hon var kär i båda och dom hade inga problem med att dom var tre. jahapp. var det verkligen så enkelt när man var liten?

igår var jag i stan med kära syster och köpte upp mitt presentkort på urban outfitters -- ett par blåa chinos och ett brunt flätat skärp. en skjortklänning från gina &så. och jag har sett en jättesöt klänning på beyond retro, dock lite stor...
och så är det rea på weekday nu! hihi, in och fynda!

"new dream; im in las vegas. im lisa menelli." /
chandler bing

blomma

vårt väder, och jag syftar på sommarväder, är kanske trevligt vid sol och +30 grader, men vid regn och blåst? nja.

men, jag är glad. igår hittade jag guld vid foten av en regnbåge. visserligen fick jag leta ett tag där jag hade sett regnbågens fot från balkongen, och visserligen så var guldet jag hittade ett guldigt zoom-banan-tuggummi-papper, men ändå. jag hittade guld vid foten av en regnbåge. och det bevisar att gamla sagor kan innehålla äkta saker.
jag älskar disney. 

och nu är det så att jag drar till goa götet i morgon, och planerar komma hem någon gång i veckan. jag ska försöka haffa någon liten dator men annars hörs vi när jag kommer hem. puss och kram!

"le. skratta. visa. lära. se. prata. lyssna. känna. smaka. våga. orka." / elinpelin


mask

jag spelade golf idag. golf & jag. det är en udda kombination. jag gick en sex-hålsbana och sköt både i bunkern och in i buskarna. jag använde pitchen, putten och draivern. med pegg. så. jag ville bara bevisa att jag kan nånting om golf.

golf är faktiskt en ganska bra sport. man motionerar utan att man behöver vara i topptrim. man tränar armmusklerna. man behöver inte vara ett proffs för att få spela med proffsen. och så utvecklar man man sin sociala hjärnhalva. jag har upptäckt att man har det trevligt på en golfbana, eftersom det blir långa promenader och mycket prat. dock blir det ganska ironiskt, främst för att jag helt enkelt suger. typ;
"oj, vad det där pitchen blev bra!" och "gud, vad långt den där bollen flög!" och "nej, dom här buskarna är inte taggiga alls och du behöver absolut inte hjälpa mej upp!"

ironi. jag är en ganska ironisk person har jag upptäkt på senare tid. jag väljer hellre ett skämt framför en glass (eller nej förresten) och kanske missuppfattas det ibland. men jag tycker bara att man bör ta livet med en nypa salt och ett leende. det tycker jag.

"elin säger felix till salix och pigg till pegg. herregud." / kajsa jansson

pinne

ja, det kasnke låter lite drygt, men jag tror jag hade en väldigt bra födelsedag igår. skönt att lämna 13-träsket, även fast jag inte känner mej ett dugg äldre, klokare eller snyggare. tack alla som gjorde det till en dag att minnas.

många saker har förändrats i mitt liv. ungefär när jag va tio år slutade jag på ridskolan jag hade gått på sen jag var typ sex. jag bytte skola och jag flyttade. det verkade stort då. nu har jag flyttat igen, till två ställen och jag har haft en foderhäst, träffat nya människor, bla bla bla. ändå tycks numera bara de små förendringarna märkas.
som när man flyttar till pappa och andvänder ett annat balsam än hos mamma. mitt hår blir jättetovigt i början. sen vänjer jag mej.
som när min katt blir extra busig på sommaren och man får stå ut med något extra rivsåt på armen. sen vänjer jag mej.
med risk att låta elin-á-la-carrie-bradshaw; om man kan vänja sig vid dom små förändringarna, kan man då veta att man i alla fall har en god chans att överleva dom stora?

och ja, sex and the city har gjort stort intryck på mitt liv. kan numera sitta i timmar och missbruka boxens innehåll. detta skyller jag tid stor del på mina föreldrar som var snälla (dumma) nog att ge mej den i present.

och för att avsluta inlägget med just lite satc-anda, filmens skönaste replik;
"i curse the day you were born!" / charlotte york

björk

vissa tror på ödet. jag vet inte riktigt om jag tycker att ödet är det som styr mitt liv, snarare tur. tur och otur. mest otur. exempel: jag har aldrig vunnit någon choklad på grönan, vilket enligt vissa tycks vara en självklarhet när man är där. man grälar inte om vem som vann utan vem som vann vad.
exempel: alltid när något viktigt händer i mitt liv, kanske jag ska göra nått för första gången, så råkar jag alltid snubbla. det spelar inte någon roll om det är att jag ska lära mej schack eller öppna en banan, jag snubblar. otroligt påfrestande, främst för alla blåmärken jag får. (fotnot: jag vet hur man öppnar en banan!)

och så fyller man år i morgon. jag kom på mej själv att jag faktiskt inte längtade efter det som jag gjorde när jag var liten.
visst är det lite mysigt att farmor och pappa kommer och fikar, visst. men dagen höjdpunkt blir nog i alla fall ta hand om min kompis häst saga. vilken jag skulle ha gjort ändå. kul att rida ut och jansson sa att jag kunde raca så mycket jag ville med henne ;)

jag var med nora idag. ungefär klockan ett kom hon. vi spelade lite gitarr och vips hade hon kommit på en egen låt, bestående på dom två ackord jag hade lyckats lära henne. sen när hon skulle hem så tänkte jag att jag kanske kunde följa med henne till stationen och kanske köpa en glass när jag ändå var på språng. jag gick in i mitt rum för att hämta en tröja och kastade en blick på fönstret. och då regnade det! det regnade! mitt i sommarn. dropp dropp. då kunde jag ju inte få min glass och nora kunde inte få något sällskap.
ödet? nej, min otur.

frida har precis kommit hem från USA, pratade med henne nyss, och hon gav mej inspiration till dagens citat;
"om hon gör en volt, heter jag kalle anka!"


kotte

problem: på nått sett har jag lyckats vända på dygnet. även fast jag inte gick och la mej så sent i går (nästan efter sex and the city) som jag brukar (ex timmar efter sex and the city) så vaknade jag för exakt 57 minuter sen. jojo, jag kan räkna huvudräkning även på morgonen. det är ganska hemskt, för när jag vaknar har solen gått förbi min pyttelilla balkong och jag får vara vit i all oändlighet, i alla fall tills skolan börjar och då kommer alla bruna som pepparkaksgubbar. eller gummor. så, följden är (håll för ögonen) brun-utan-sol. vilket jag inte brukar andvända. okej okej, det här med att vara an aning (?) blek kan verka kolossalt oviktigt i jämförelse med att tex människor svälter ihjäl i vissa länder. jag ska göra som peach, ta tag i mej själv och försöka göra någon nytta här i världen. jag ska gå upp tidigare, sola och sluta bekymra mej för min vithet. och öppna en skola i afrika. och jag ska göra det. peppar peppar.

en annan sak som jag har lovat mej själv är att börja motionera mer och äta bättre. jag och nora började faktiskt springa för en vecka sen, varje dag, men båda tröttnade rätt snabbt. mission failed. men man kan nog säga att jag har blivit bättre på ätafronten. mycket frukt och grönsaker, lax och smoothies. med paraply. nyttigt värre. applåder!

hm. det var något viktigt som skulle komma här.. det är det som är jobbigt när man skriver. det kommer distationer från alla håll; "stavas verkligen det så där?", så man glömmer vad man ska skriva. ytterst retande. jag lovar, om jag kommer på vad det var ska jag informera er på direkten. alla vet ju vilken otrolig förlust det skulle vara annars.

och så ska man ju helst avsluta med något snittsigt, relaterat till dagens inlägg, typ;
"donald duck never wore pants. but when he gets out of the shower he always puts a towel around his waist. i mean, what is that about?" / chandler bing

gräs

ibland blir man glad av det lilla. vandra omkring lite på söder, drömma om en lägenhet med bakgård och stor terass, titta när katapulten går upp och ner och upp och äta polkagrisglass. mammor är bra för nånting, det är bevisat.
boy, älskar jag stockholm.


tänk på miljön, tag bara så många servetter som behövs.

its all new mate.


RSS 2.0