Caught beneath the landslide.

Man vet att något är fel när man upptäcker att sträng-härdningen på fingrarna har försvunnit och att man dricker hett te med ett stål-sugrör.

I couldn't feel him no more, nor the wind from the north or the warmth from the sun.

När vädret inte tillåter en att springa utomhus med fladdrande halsdukar och underbart doftande tumvantar, hoppa i lövhögar eller bara gå en oskyldig promenad, så kan man ibland ha en sådan tur att man kommer på att bibblan nu rear ut böcker. Vad som kan vara ännu mer fantastiskt än det (jo, det är möjligt) är att när man väl kommer dit så finner man att dom bara kostar 1 krona styck.

Jag kom alltså hem med Vi som var föräldralösa (Kazuo Ishiguro), När var tar sin (Iris Murdoch), Med soluppgången på pakethållaren (Gunnar Svensson), Uffe reser jorden runt (Edith Unnerstad) och sen passade jag på att låna Mansfield Park (Austen).

Jag är alltså nu laddad för en hel del regniga dagar framöver, även fast jag önskar att det inte alls skulle behöva vara nödvändigt.

All the thoughts I tried to organize, flew out of the window.

Ger nattdepritionen en kick i asset.

Give me the rose and I'll swallow the thorns.

Varför kan inte glömda saker vara saknade? Är det bättre att vara ignorant eller fullt medveten? Varför kommer frågorna tillbaks fastän man redan har svarat på dom? Varför ställer alltid svaren mer frågor?

Hi, can I get a big cheesburger without cheese?

Två utkast från början av min "Sussex Gardens". Jag dedikerar just de här styckerna till de enda som läser mina tröttsamma inlägg; Linda, Frida och Angelica.

"Christopher Denton vred om nycklarna i det rassliga låset. Först verkade det som om de skulle fastna där, men efter ett ryck från en värkande arm så lyckades han tillslut få dörren att svänga inåt. Han stod kvar på tröskeln några sekunder för att smälta synen han ställdes inför.
Lägenheten innanför verkade trång, mörk och efter ett tag sipprade den kvava lukten av instängt trä ut i den smala korridoren. Tapeten på de slitna väggarna hade för länge sedan blivit oigenkännliga, men skulle med svårighet kunna identifieras med smått blommönstrat. På vissa ställen hade den täckts över av småklotter, på andra ställen hade den helt rivits av. Golvet hade ett tjockt lager damm och hade små jack och brännmärken lite överallt. Glimten man fick in till köket visade en uråldrig spis, ett rangligt, litet matbord och avfallna klinkersplattor.
Med en lätt suck för tyngden av alla väskor han bar och för tanken på att det var hit hans desperata längtan efter frihet hade lett honom, tog han det första prövande steget in på de knarrande golvbrädorna."
 


"”Hallå, se dig för!”
Christophers huvud flög uppåt och han lyckades i sista sekund hoppa undan från den framrusande cyklisten. Han följde den med blicken tills den rundade en krök, stack ner nävarna längre ner i fickorna och började gå igen.
Hösten hade kommit till Londons gator och färgerna som täckte dem var svindlande vackra. Christopher var ute på sin vanliga morgonpromenad och hade tagit omvägen igenom det nu rödgula Hyde Park på väg hem från frukostbesöket vid Russel Square. Parken var som vanligt full av ålderstigna mödrar som drog på klumpiga barnvagnar, hoppande barn som jagade duvor och skrämde gamla tanter på parkbänkar, jäktade kostymklädda män med svängande portföljer, flåsande joggare med urtvättade svettband och otåliga hundägare vart hundar envist skulle lukta på varenda knopp i rosenbuskarna. Löven singlade sakta ner från träden som sträckte sig brett över den grådystra himlen och vinden var så knapp att den inte märktes av.
Christopher gillade London den här tiden av dygnet. När trafiken än inte hade börjat rulla på allvar och gatorna fortfarande var folktomma efter ännu en kall natt. Det var som om hela staden andades lugnt och stilla, som för att förbereda sig för en ny stressig dag.
Han styrde stegen mot Lancaster Gate, fortsatte upp mot Westbourne Street och svängde till sist in på Sussex Gardens. Han slängde en blick mot sitt armbandsur, kände paniken stöta till honom i brösten och ökade farten. Klockan hade redan hunnit slå nio och om trekvart skulle han redan vara ända borta i Hoxton för det vanliga diskpasset på den lilla fishn’chips-resturangen."


Simpkins thought it was a smart idea.

Fin sak nummer ett
Fin sak nummer två:  
Fin sak nummer tre: Nu drar jag in till stan med Fridis och Lindis och jag kommer inte hem igen förrns inatt!


I refuse to go deeper.

Är det några som har märkt att jag har ändrat min lista ett antal gånger sedan jag igår publiserade den?

Sen så är det så att jag har blivit lite trött på youtube som inte alltid har alla versioner på alla fina sånger som man vill lyssna på. Så vad göres?
Man skaffar en egen kanal och lägger upp låtarna.

Jag kan nu därför stolt presentera min alldeles egna youtube-kanal och min allra första upplagda video! ( )

Annars sitter jag och stickar. Med blått garn. En halsduk ska det bli. Bara så att ni vet alltså.

Nights are for dreaming.

Fiktiva drömfikapartners: 1. Edward Cullen. 2. Alex Stewart. 3. Fitzwilliam Darcy. 4. Ron Weasley. 5. Liam Campbell.
Verkliga drömfikapartners: 1. Paul Mccartney. 2. Johnny Depp. 3. Hugh Harris. 4. Skandar Keynes. 5. Mikael Fassbender.


I would spend three or four lines on describing your eyes.

Jag skulle vilja ha tiden till att skriva ner alla fina berättelser som jag kommer på. Som den om Christopher; han som är pianokompositör och bor i en pytteliten lägenhet i London med ett fönster som har utsikt över Green Park. Han som bara skriver låtar när det regnar, eftersom källan till hans inspiration utgörs av en flicka som vid blött väder går i regnkappa och regnstövlar och bär ett randigt paraply. Han som en regnig dag tar mod till sig, tar kontakt med flickan, som visar sig vara lätt utvecklingsstörd och följer med henne dit hon är på väg; till parken för att vattna blommorna. Han som möter henne varje regnig dag, och eftersom hon inte kan komma ihåg honom måste inleda varje samtal ur en främlings ögon men älskar henne iallafall.

Som den om flickan med blommorna, även den ur en älskares synvinkel. Elller som den om tågspärrsvakten och hans liv.

En massa fiktion som är helt klart inne i mitt huvud, men som aldrig tycks hinna bli nedskrivet i fast form. Kanske är det ändå bättre så. Kanske är berättlserna just så ljuvliga för att dom förblir fria och förändringsbara.


I won't listen to their words.

Deprission i all ära, men någon gång måste man ta sig kragen. Jag har diskuterat både med och utan mig själv och kommit fram till att jag ska sluta klaga på livet, iallafall skriftligt. Från och med denna dagen kommer ni alltså aldrig mer se några livsklagande bokstäver här. Jag ska sprida optimism och leenden, även fast jag inte besitter de speciella sinneslagen miself.

Som en början på denna posetiva vandring mot det underbara oändliga kan jag dela med mig av en högst passande sång ( ) och vetskapen att jag kommer ha det trevligt ikväll med Limpan, idol och godiiiiiiiiis.

Jag skulle låta blicken möta andra ögon i en främmande stad.

Ingen, inte ens en biffig bodybuilder som tränat de senaste fem åren till vi-smörjer-in-oss-i-olja-och-spänner-våra-muskler-sm (vars arm denne troligen har tränat genom att lyfta hundratusentals kilos tunga hantlar, dra fem ihopbundna kälkar med tio överviktiga barn utstationerade på varje uppför en isig och, mest troligen, hal backe eller härmat ett pendelurs rörelse i ett helt dygn), skulle just nu utan besvär kunna sträcka upp handen när jag ställer följande fråga; Vem har tråkigare än Elin?

Nej, att sitta inlindad i två täcken och fortfarande frysa, bli omringad, dödad och uppäten av snoriga pappersbitar och spendera kvalitetstid med mina tillfälliga BFs alvedon och slemlösande är inte det självklara valet om hur jag skulle välja att spendera tre dagar av mitt ungdoms liv till.
Jag skulle vilja spendera dom sjungandes (can't do, i'm hes lika a very hes människa), helst i London (can't do, jag kan inte språket dom talar där), med fina människor som jag bryr mig om, tuggandes på tungan, sparkandes med foten i höstlöv, lyssnandes på fina franska låtar.
Jag vill stå under en lyktstolpe och titta upp utan att vara rädd för ljuset.

Och just nu skulle jag faktiskt kunna tänka mig att åka till skolan och gå på en helt vanlig mattelektion.

Eller nej. Jag tar tillbaka det där sista.

With laughs and jokes around.

Jag älskar tiden då hösten står precis utanför dörren, knackandes och väntandes på att få komma in. Då alla träden sakta med säkert börjar färgas gula och röda. Då man får plocka fram raggsockor och tumvantar och halsdukar och mössor. Då man lätt och ledigt kan säga på återseende till Håkan och Lars och istället bjuda in JoséMelpo Mene och Monkeys in i öronen igen. Då man kan få julkänslor bara genom att skala en apelsin och titta ut på frostiga gräsmattor. Då regnet mot fönsterbrädan gör en nästan lyckligare än vad man blir när man hittar sina drömmars vinterkängor.

I see the time pass and i've got no chance at all to stop it.

När man städar kan man hitta så många fina saker. Jag har äntligen tagit mig i kragen och börjat plocka ur sakerna som stod i flyttkartongerna upp i hyllor, in i lådor och slarvligt utstrött upp på fönsterbrädan. Sakerna som man packar upp är fantastiska; alla vittnar om en tid som man kommer ihåg; alla har en egen liten historia att minnas.

Och som jag minns! Jag har till exempel hittat min underbart sköna massagerullare (i form av ett får (eller en get kanske det är)) som jag gjorde i fyran. Jag har hittat mitt gamla smyckesskrin, som nästan enbart består av fula, egengjorda pärlhalsband. Jag har hittat mitt gamla fotografialbum, fyllt till brädden med kort från skolavslutningar, hästar, Kretas stränder och Foles Bygdegård. Jag har hittat gamla böcker som jag har glömt att lämna tillbaka, fina gratulationskort, skolböcker med 1ans mattetal, nagelacket från Paris, tyget från Göteborg, pinsen från Oslo... Alla de saker som jag egentligen inte har någon nytta av, men som jag ändå har saknat och inte kan förmå mig till att slänga.

(Varning för extremt passande övergång) Det kan andra personer å andra sidan göra. Jag och min klass var och plockade skräp runt om i Tumba idag. Vi samlar ihop pengar till vår resa till Paris i höst (har jag verkligen inte skrivit om den än? Har jag inte?) och det var väl främst därför som vi gjorde det, men jag skulle nog ha kunnat gjort det gratis. Det var trevligt att gå runt i diken, prata och skratta, leka Bastards med Frida, plocka lite skräp här och var (och ibland lite mer) och känna att man gjorde något bra för naturen.

Och vilka grejer man kunde hitta sen! Jag hittade både en bruten KONDOM08-förpackning i gräset, inköpslistor (morötter, kassler, mjölk och havregryn verkade vara populärt i Tumba) och massvis med cigarettstumpar.

Jag skulle önka att var och en av de kanske tusentals skräpbitar jag hittade hade en egen liten fin historia bakom sig som gjorde att de hamnade just där. Kondomen kanske hade använts av ett ungt par som var förälskade upp över öronen i varandra och faktiskt inte kunde vänta längre än att skynda sig undan till under trädet där jag hittade förpackningen. Inköpslistan kanske kom från en rödhårig, fräknig en, som skulle köpa middag och laga till sin flickvän på deras 1-årsjubileum och sedan tappat den i paniken att hinna möta henne vid tåget. Fimparna kanske hade fimpats av en fin fransman på besök i Sverige och under vilkens läpp dom säkert hade sett ytterst sexiga ut.

Kanske kommer jag aldrig att få veta vilka minnen alla saker jag slängde bar med sig, men jag drömmer fortfarande om att historierna skulle vara lika fina som de sakerna i mina hyllor, i mina lådor och på min slarvligt utströdda fönsterbräda har.


RSS 2.0