Take your scissors, your glue and your pink coloured paper. We'll make our own special place and we'll make it from our own special hands.

TEN-TO-DO PÅ GOTLAND.

- Bete sig helhjärtat som en turist. Du vet att du vill ta kort och ingen dömmer dig det minsta eftersom du redan är omringad av en skock iallafall.
- Besöka Krängu; teparadiset där gotlänska blandningar, egenmålade tekoppar och fat, söta klubbor, burkar med marmelad, honung och inlagde saker, kaffebönor och chokladaskar trängs med söta expediter med bred gotlänska.
- Ta en sväng förbi Stortorget och alla marknadsstånd. Om du ändå är där för att shoppa får du inte missa marknaden som är öppen alla dagar under sommarn och där du kan fynda upp till rent guld. Alltifrån gamla serietidningar till läderriktiga fransväskor till blommiga vaser till 5-minutes-maid-verklighetstrogna-tatueringskopior. Här hittade jag mina älskade JohnLennon-brillor för 49 kronor.
- Rida en tur på Dalhems gård. Nej, det är inte bortkastade pengar och nej, hästarna bits inte för fem öre. Underbara ridstigar och fina hästar står helt till ditt förfogande.
- Vara öppen för att träffa nya människor. Det är på Gotland alla vettiga människor har flytt medans du själv har suttit fast på fastlandet (ba-dom-bom-biiish). Du kommer tacka dig själv om du tillåter dig att lära känna dom.
- Promenera alltid i antingen soluppgång eller solnedgång. Att gå längs med kusten, med Östersjön glimmande på ena sidan om dig och med ringmuren på den andra, sida vid sida om en vän eller kärlek är så mysigt att man får rysningar bara av tanken.
- Hoppa i Fårös salta jättevågor. Man känner sig aldrig så ung och vacker som man gör när man får stora kallsupar, näradöden-upplevelser och sand på fel ställen av kroppen. Framför allt känner man sig aldrig så fri.
- Titta in på ett lokalt krukmakeri. Bara titta dock, aldrig köpa det otroligt fina och svindyra porslinet.
- Köpa brända madlar. Kanske världens godaste godis att knapra på en solig sommardag och försäljarna är alltid, ALLTID, mycket charmiga människor.
- Klinka på gitarren, sitt alltid på marken/gräset och bara känn hur sommaren förvandlar ditt humör till ett som snarare passar en fyraåring som just upptäckt att julafton inträffar två gånger under ett år.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0